Forum Forum SHL - polskie motocykle zabytkowe Strona Główna  Forum Forum SHL - polskie motocykle zabytkowe Strona Główna  
  Forum SHL - polskie motocykle zabytkowe
FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy  Galerie  Galerie
 
Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
 
Forum Forum SHL - polskie motocykle zabytkowe Strona Główna->Silnik i skrzynia biegów->Gaźnik współczesny jawa/wsk/junak, proszę o opinie.

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Gaźnik współczesny jawa/wsk/junak, proszę o opinie. <-Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat->
Autor Wiadomość
Suchy
PostWysłany: Wto 20:16, 06 Lip 2010 Temat postu: Gaźnik współczesny jawa/wsk/junak, proszę o opinie.


Moderator
Moderator

Dołączył: 28 Sie 2006
Posty: 1607
Przeczytał: 1 temat

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kielce

Czy miał ktoś doczynienia, kupił taki oto wspólczesny gaźnik?
[link widoczny dla zalogowanych]

Warto w takie coś zainwestować??


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
CZESIO1958
PostWysłany: Wto 20:53, 06 Lip 2010 Temat postu:


Elita forum
Elita forum

Dołączył: 10 Maj 2009
Posty: 2005
Przeczytał: 15 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Myslowice

Ja bym zaryzykował . nie majątek a zawsze to nówka.
Kumpel ma w Junaku (pojemność 600 coś) gaźnik z jakiegoś japońca i jakos zyje Wesoly


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
motomaciey
PostWysłany: Wto 22:11, 06 Lip 2010 Temat postu:


Moderator
Moderator

Dołączył: 21 Cze 2010
Posty: 1194
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Grudziądz

To jest kopia chińska kopia gaźnika z Jawy/CZ, miałem u siebie założony oryginalny 24mm od 175 ale nie mogłem ustawić wolnych obrotów. Podejrzewam że na chinszczyźnie będzie jeszcze gorzej Zdegustowany

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Gość
PostWysłany: Pią 17:56, 09 Lip 2010 Temat postu:







Ja kupiłem ten gaznik i pochodził mi dokładnie 1 sezon teraz bede zakładał pegaza.Rzeczywiscie przez jeden sezon chodził mi bez zarzutu ale teraz zaczeło mi go zalewac i paliwo przelewa sie przez filtr powietrza nie miłosiernie,iglica tez ma widoczne slady zuzycia.Jest ok ale na krótki okres.
Powrót do góry
Suchy
PostWysłany: Pią 18:42, 09 Lip 2010 Temat postu:


Moderator
Moderator

Dołączył: 28 Sie 2006
Posty: 1607
Przeczytał: 1 temat

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kielce

Hmm z pegazami też są czasem jaja jak berety. U mnie kiedyś nie dało sie wyregulować wolnych obrotów, dziwnie chodził i spalał 2-3 razy tyle niż trzeba, zapodałem sprawny gazior żywcem wyjęty z shl i jak reką odjął. Dzisiaj mi przyszedł ten chińczyk w paczce, jutro będę jeździł, zobaczymy jak to będzie.

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Suchy dnia Pią 18:45, 09 Lip 2010, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Suchy
PostWysłany: Nie 10:43, 18 Lip 2010 Temat postu:


Moderator
Moderator

Dołączył: 28 Sie 2006
Posty: 1607
Przeczytał: 1 temat

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kielce

Dzisiaj jeździłem trochę na ,,chińczyku" , nawet zapala dobrze i poprawnie jeździ, co z tego potem będzie to zobaczymy.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu Strona 1 z 1

Forum Forum SHL - polskie motocykle zabytkowe Strona Główna->Silnik i skrzynia biegów->Gaźnik współczesny jawa/wsk/junak, proszę o opinie.
Skocz do:  



Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
 
 


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
DAJ Glass (1.0.5) template by Dustin Baccetti
EQ graphic based off of a design from www.freeclipart.nu
Powered by phpBB Š 2001, 2002 phpBB Group