Forum Forum SHL - polskie motocykle zabytkowe Strona Główna  Forum Forum SHL - polskie motocykle zabytkowe Strona Główna  
  Forum SHL - polskie motocykle zabytkowe
FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy  Galerie  Galerie
 
Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
 
Forum Forum SHL - polskie motocykle zabytkowe Strona Główna->Silnik i skrzynia biegów / W2->[M17] Problem z 4 biegiem

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
[M17] Problem z 4 biegiem <-Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat->
Autor Wiadomość
Gość
PostWysłany: Czw 10:04, 08 Lip 2010 Temat postu: [M17] Problem z 4 biegiem







Witam.
Problem polega na tym że jak jadę na trójce to ledwo osiąga 65km/h a jak włączę czwórkę to nie chce jechać,prędkość spada do 40 km/h. I jeżdżę bez akumulatora.
Powrót do góry
motomaciey
PostWysłany: Czw 13:34, 08 Lip 2010 Temat postu:


Moderator
Moderator

Dołączył: 21 Cze 2010
Posty: 1194
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Grudziądz

To włóż akumulator

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
mcfrag
PostWysłany: Czw 14:16, 08 Lip 2010 Temat postu:


Forumowicz
Forumowicz

Dołączył: 15 Lis 2007
Posty: 160
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: DWL

Szpsengło ci puszcza.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pawe86
PostWysłany: Czw 18:02, 08 Lip 2010 Temat postu:


Forumowicz
Forumowicz

Dołączył: 03 Lis 2006
Posty: 906
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: wrocław

dokładnie slizga się, wymiana tarcz albo bardziej podciągnąć

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
motomaciey
PostWysłany: Czw 21:11, 08 Lip 2010 Temat postu:


Moderator
Moderator

Dołączył: 21 Cze 2010
Posty: 1194
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Grudziądz

Gdyby ślizgało się sprzęgło do na IV biegu nie jechał by wolniej niż na III. To brak mocy spowodowany być może słabą iskrą za sprawą braku akumulatora bądź innym nie domaganiem np, zużyciem tłoka/cylindra.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
pawe86
PostWysłany: Pią 8:31, 09 Lip 2010 Temat postu:


Forumowicz
Forumowicz

Dołączył: 03 Lis 2006
Posty: 906
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: wrocław

slizgające sprzęgła daje efekt słabego silnika ktory nie chce się wkręcic, tak to juz jest.... a przyczyn oczywiście może być wiele my tylko strzelamy

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Gość
PostWysłany: Pią 20:06, 09 Lip 2010 Temat postu:







Dzisiaj włożyłem akumulator i to samo się dzieje.
Powrót do góry
mruty
PostWysłany: Sob 21:04, 10 Lip 2010 Temat postu:


Elita forum
Elita forum

Dołączył: 09 Sty 2010
Posty: 1752
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 8 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Miłomłyn

Bez akumulatora gaśnie na niskich obrotach bo nie dostaje tyle napięcia ile potrzebuje do wytworzenia iskry. A to że nie ma siły jechać albo nie rozpędza się to mogą być najszybciej dwie przyczyny ale ty nam musisz pomóc i naprowadzić nas ponieważ nie jesteśmy tutaj wróżkami. Więc jeżeli sprzęgło Ci się ślizga to obroty na 4 rosną a ona wolniej jedzie wystarczy odpuścić manetkę i dodawać gazu wolniej a będzie się rozpędzała ale oczywiście lepiej wymienić na nowe tarcze sprzęgłowe. A drugie to brak mocy czyli po prostu dajesz gazu a silnik tylko robi buuuu i nic to nie daje to wtedy wyjmować cylek tłok itp do wymiany i honowania

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
gabste91
PostWysłany: Nie 14:58, 11 Lip 2010 Temat postu:


Elita forum
Elita forum

Dołączył: 19 Cze 2008
Posty: 805
Przeczytał: 5 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Rzeszów

A zapłon masz dobrze ustawiony?? może dysze w gaźniku są do wyczyszczenia???

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Gość
PostWysłany: Wto 10:02, 13 Lip 2010 Temat postu:







Gaźnik to chyba od nowości nie był czyszczony:)
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu Strona 1 z 1

Forum Forum SHL - polskie motocykle zabytkowe Strona Główna->Silnik i skrzynia biegów / W2->[M17] Problem z 4 biegiem
Skocz do:  



Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
 
 


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
DAJ Glass (1.0.5) template by Dustin Baccetti
EQ graphic based off of a design from www.freeclipart.nu
Powered by phpBB Š 2001, 2002 phpBB Group