Forum Forum SHL - polskie motocykle zabytkowe Strona Główna  Forum Forum SHL - polskie motocykle zabytkowe Strona Główna  
  Forum SHL - polskie motocykle zabytkowe
FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy  Galerie  Galerie
 
Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
 
Forum Forum SHL - polskie motocykle zabytkowe Strona Główna->Śmietnik->Odpadło magneto

To forum jest zablokowane, nie możesz pisać dodawać ani zmieniać na nim czegokolwiekTen temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Odpadło magneto <-Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat->
Autor Wiadomość
sebaw28
PostWysłany: Czw 23:51, 05 Mar 2015 Temat postu: Odpadło magneto


Forumowicz
Forumowicz

Dołączył: 29 Sie 2011
Posty: 65
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Białystok

Witam. Jesienią 14r. regulowałem sprzęgło. Miałem zdjętą prawą obudowę silnika. Po regulacji chciałem się przejechać. W pewnym momencie moto zgasł. Okazało się, że magneto zerwało się - nie spadło. Naprawione magneto zamontowałem dzisiaj. Niestety nie ma iskry. Jak myślicie, czy zerwane magneto mogło coś uszkodzić- nie ma widocznych uszkodzeń. Od czego zacząć sprawdzanie, tj przerywacz, kondensator?
Przed awarią magneta motocykl jeździł, prawie dobrze- regulowałem sprzęgło, bo dziwnie wchodził na obroty (jakby za szybko) i nie mógł osiągnąć dawnej prędkości- może przyczyną było uszkodzenie którejś części iskrownika?
Pomóżcie, bo wiosna tuż tuż


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Gazela
PostWysłany: Pią 0:00, 06 Mar 2015 Temat postu:


Elita forum
Elita forum

Dołączył: 12 Gru 2012
Posty: 2390
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 18 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wągrowiec

A nie przestawiłeś magneta na nitach?
I masz iskrę w totalnie innym momencie?


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
sebaw28
PostWysłany: Pią 0:08, 06 Mar 2015 Temat postu:


Forumowicz
Forumowicz

Dołączył: 29 Sie 2011
Posty: 65
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Białystok

Hm. Dobre pytanie z tymi nitami. Kumpel, który mi naprawił magneto pospawał je- bo jak twierdził, będzie lepiej trzymało. Nie wiedziałem, że ma znaczenie, z której strony jest zamontowane- są dwie możliwości- m-sca do wkręcania śrub ze ściągacza. Iskry w ogóle nie ma.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Marco
PostWysłany: Pią 0:24, 06 Mar 2015 Temat postu:


Elita forum
Elita forum

Dołączył: 22 Sie 2011
Posty: 2230
Przeczytał: 8 tematów

Pomógł: 25 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Bydgoszcz

Kup inne magneto i dobrze sprawdź aparat zapłonowy. Dziwna sprawa z zerwaniem nitów na magnecie. A może warto sprawdzić wycentrowanie wału korbowego.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bromba111
PostWysłany: Pią 0:36, 06 Mar 2015 Temat postu:


Forumowicz
Forumowicz

Dołączył: 03 Lis 2011
Posty: 177
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: kraków

Jak nie ma iskry w ogóle, to zacznij od "początku" czyli od świecy. Poza tym to nie magnesy decydują o momencie wystąpienia iskry tylko krzywka magneta która otwiera iskrownik.

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez bromba111 dnia Pią 0:49, 06 Mar 2015, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:
To forum jest zablokowane, nie możesz pisać dodawać ani zmieniać na nim czegokolwiekTen temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Strona 1 z 1

Forum Forum SHL - polskie motocykle zabytkowe Strona Główna->Śmietnik->Odpadło magneto
Skocz do:  



Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
 
 


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
DAJ Glass (1.0.5) template by Dustin Baccetti
EQ graphic based off of a design from www.freeclipart.nu
Powered by phpBB Š 2001, 2002 phpBB Group