Forum Forum SHL - polskie motocykle zabytkowe Strona Główna  Forum Forum SHL - polskie motocykle zabytkowe Strona Główna  
  Forum SHL - polskie motocykle zabytkowe
FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy  Galerie  Galerie
 
Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
 
Forum Forum SHL - polskie motocykle zabytkowe Strona Główna->Elektryka->Słabe Ładowanie . Pomocy!!!

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Słabe Ładowanie . Pomocy!!! <-Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat->
Autor Wiadomość
Gość
PostWysłany: Czw 20:01, 14 Lip 2011 Temat postu: Słabe Ładowanie . Pomocy!!!







Witam!!
Mam juz swoja ele 5 lat ale nigdy nie było w niej ładowania
oczywiście przez te wszystkie lata próbowałem to naprawic ale bez skutku .



Teraz tak... gdy podłączam miernik pod kabel od cewki ładowania pokazuje mi na mierniku 6v czasami 7 . gdy podłącze miernik pod prostownik do czerwonego kabla (juz prąd prosty) to pokazuje mi jakieś 0,40 V . Masę miernika opieram o skorupę lampy Wesoly ale gdy mase podepne pod niebieski przy stacyjce to pokazuje jakieś 6V nie wiem czemu....
Gdy podepnę miernik pod zielony kabel aku. ( wyjęty jest w tej chwili ) to pokazuje 1,9 V Co jest grane??????? Czy jest to wina cewki czy prostownika? a moze cos nie tak ze stacyjką ??? Wszystko mam podłączone wdł książki Pancewicza ........ prosze o pomoc ......


Ostatnio zmieniony przez Gość dnia Czw 20:03, 14 Lip 2011, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Suchy
PostWysłany: Czw 21:19, 14 Lip 2011 Temat postu:


Moderator
Moderator

Dołączył: 28 Sie 2006
Posty: 1607
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kielce

Jak rozumiem poczytałeś tematy na forum które traktują o tym zagadnieniu? Wesoly

Aby Cię nie katować, wywal prostownik, daj diodę prostowniczą ze sklepu elektonicznego i tyle. Wszystko było omawiane. Wstyd


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Suchy dnia Czw 21:20, 14 Lip 2011, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Gość
PostWysłany: Czw 21:32, 14 Lip 2011 Temat postu: .







No pewnie że czytałem Wesoly


No właśnie dużo czytałem o tej diodzie ale jeszcze mnie to nie przekonało.
Zastanawia mnie tylko to dlaczego w różnym miejscu są różne napięcia ? Hyhy


a i czy mostek prostowniczy moze być ?


Ostatnio zmieniony przez Gość dnia Czw 21:33, 14 Lip 2011, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
motomaciey
PostWysłany: Czw 22:23, 14 Lip 2011 Temat postu:


Moderator
Moderator

Dołączył: 21 Cze 2010
Posty: 1194
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Grudziądz

Lampa była malowana ?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Suchy
PostWysłany: Pią 7:50, 15 Lip 2011 Temat postu: Re: .


Moderator
Moderator

Dołączył: 28 Sie 2006
Posty: 1607
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kielce

szymon88811 napisał:
No pewnie że czytałem Wesoly


No właśnie dużo czytałem o tej diodzie ale jeszcze mnie to nie przekonało.
Zastanawia mnie tylko to dlaczego w różnym miejscu są różne napięcia ? Hyhy


a i czy mostek prostowniczy moze być ?



A dlaczego zakładasz kolejny temat dotyczący tego samego problemu?


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Gość
PostWysłany: Pią 14:27, 15 Lip 2011 Temat postu: .







Lampa nie była malowana . A temat zakładam dlatego bo nie znalazłem odpowiedzi . Dzisiaj załozyłem diodę prostowniczą i przy wyjętym aku. gdy podłączę miernik mam napięcie ujemne ok . 5V .
Czytałem jeden temat na forum o napięciu ujemnym i pisali tam że należy odłączyć masę cewki podłączyc pod mostek . Ja nie mam mostka lecz diodę jak to podłączyc ??
Powrót do góry
barteq
PostWysłany: Pią 23:39, 15 Lip 2011 Temat postu:


Administrator
Administrator

Dołączył: 26 Lis 2005
Posty: 666
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 5 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Rybnik

W jaki sposób masz podpiętą diodę? Bo coś mi się wydaje że odwrotnie.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Gość
PostWysłany: Sob 11:56, 16 Lip 2011 Temat postu:







Ale ze mnie cymbał Wesoly szczerze to gdzies czytalem ze to nie ma różnicy jak ja podepniesz Wesoly
Powrót do góry
barteq
PostWysłany: Wto 23:48, 19 Lip 2011 Temat postu:


Administrator
Administrator

Dołączył: 26 Lis 2005
Posty: 666
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 5 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Rybnik

skoro nie ma różnicy to wcale jej nie dawaj...

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu Strona 1 z 1

Forum Forum SHL - polskie motocykle zabytkowe Strona Główna->Elektryka->Słabe Ładowanie . Pomocy!!!
Skocz do:  



Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
 
 


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
DAJ Glass (1.0.5) template by Dustin Baccetti
EQ graphic based off of a design from www.freeclipart.nu
Powered by phpBB Š 2001, 2002 phpBB Group