Forum Forum SHL - polskie motocykle zabytkowe Strona Główna  Forum Forum SHL - polskie motocykle zabytkowe Strona Główna  
  Forum SHL - polskie motocykle zabytkowe
FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy  Galerie  Galerie
 
Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
 
Forum Forum SHL - polskie motocykle zabytkowe Strona Główna->Silnik i skrzynia biegów / S32 | S32-U->Silnik gasnie...

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Silnik gasnie... <-Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat->
Autor Wiadomość
Slawek
PostWysłany: Pon 8:49, 12 Wrz 2016 Temat postu: Silnik gasnie...


Forumowicz
Forumowicz

Dołączył: 14 Lis 2013
Posty: 33
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Niepolomice

Dzis po dwóch latach pracy i wstępnym docieraniu postanowiłem zabrać Elę na dłuższa przejażdżkę. W planach było około 100 km. Pierwsze 40 motocykl szedł jak burza. Niestety w pewnym momencie zaczął tracić moc. I w końcu zgasł. Wymieniłem świece. Poczekałem 10 min. I pojechałem dalej. Niestety po jakimś czasie objawy wróciły. Wystarczyło zatrzymac sie na 2 minuty, kopnąć i silnik pracował bez zarzutu. Po 2 km znowu to samo. Mam zapłon CDI. Przy czym regulator napięcia jest do wymiany. Ale do tej pory objawy to tylko slabe światła. Gaznik wyremontowany w Puszczykowie w Regesie. Czy ktos może mi powiedzieć gdzie szukać? Nie robiła mi do tej pory takich numerów. A jeździłem często tylko krótsze trasy. 30, 40 km. Czy to regulator czy zalewam ja przez brak umiejętności.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Gazela
PostWysłany: Pon 10:12, 12 Wrz 2016 Temat postu:


Elita forum
Elita forum

Dołączył: 12 Gru 2012
Posty: 2390
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 18 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wągrowiec

Słabe światła-
Padły Tobie cewki.
Jak się nagrzeją to dają mniej prądu.
Mam teraz tak samo w pannoni.
Tylko nie wiem z jakiego powodu.
Kup cały stator za 30zeta i podmień.
Przyczyny nie znam.

Traci moc-
Może wężyk się zagiął i ma mało paliwa lub zatyka się kranik.
Jak zatrzymasz na 2 minuty do paliwa naleci i potem znów wypali i zabraknie.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Slawek
PostWysłany: Pon 10:49, 12 Wrz 2016 Temat postu:


Forumowicz
Forumowicz

Dołączył: 14 Lis 2013
Posty: 33
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Niepolomice

wiesz nie jestem ekspertem ale mam zalozony bezstykowy zaplon CDI. Ze regulator napiecia jest walniety to wiem na 100 %. Swiatla slabe.
Czy ten stator to czesc tego zaplonu czy masz na mysli oryginal?


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Marco
PostWysłany: Pon 15:40, 12 Wrz 2016 Temat postu:


Elita forum
Elita forum

Dołączył: 22 Sie 2011
Posty: 2230
Przeczytał: 8 tematów

Pomógł: 25 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Bydgoszcz

Sprawdź czy wężyk paliwowy nie zagiął się w którymś miejscu. Miałem takie objawy na ostatnim rajdzie, motocykl słabł i w pewnym momencie gasł, wystarczyło wcisnąć sprzęgło i dokulać się parę metrów i znowu jechał, ale obawy szybko wracały. Najlepiej jest to sprawdzić odkręcając tylko lewą boczną osłonę i sprawdzić czy czasami prawa nie przygniata wężyka.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Gazela
PostWysłany: Pon 19:59, 12 Wrz 2016 Temat postu:


Elita forum
Elita forum

Dołączył: 12 Gru 2012
Posty: 2390
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 18 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wągrowiec

Regulator jest nie do popsucia!!!
Stator to jest to
[link widoczny dla zalogowanych]
Cewka u góry, ta grubsza jest od zapłonu, 3szt po prawej z żółtym kablem są od świateł.
3 szt po lewej są od ładowania.
Jeśli raz źle podłączyłeś to siadły na bank i dlatego masz słabe światła.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Slawek
PostWysłany: Wto 9:55, 13 Wrz 2016 Temat postu:


Forumowicz
Forumowicz

Dołączył: 14 Lis 2013
Posty: 33
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Niepolomice

oki, z tego wynika, ze to bedzie prawdopodobnie temat braku paliwa. czyli albo wezyk, albo kranik, albo zasyfiony gaznik.
na wezyku mam filtr, wiec mam nadzieje, ze to kranik. wezyk raczej nie bo to bylo tak: 40 km bez problemu. przerwa na kawe - motocykla nie ruszalem. potem 5 km jak burza i bleeeee. takze mysle, ze kranik sie przytyka. rozbiore i dam znac.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
halcik
PostWysłany: Czw 22:25, 15 Wrz 2016 Temat postu:


Moderator
Moderator

Dołączył: 20 Cze 2011
Posty: 1820
Przeczytał: 20 tematów

Pomógł: 33 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kutno

Filtry również lubią robić takie rzeczy, ale dlaczego miałoby się to dziać aż po 40 km? Moim zdaniem łapie Ci tłok, a przynajmniej bym go sprawdził. Na szybko możesz też sprawdzić czy masz iskrę bo może siada coś z przegrzania typu cewka lub moduł.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Marco
PostWysłany: Pią 0:06, 16 Wrz 2016 Temat postu:


Elita forum
Elita forum

Dołączył: 22 Sie 2011
Posty: 2230
Przeczytał: 8 tematów

Pomógł: 25 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Bydgoszcz

Tłok zazwyczaj łapie z wielkim hukiem

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu Strona 1 z 1

Forum Forum SHL - polskie motocykle zabytkowe Strona Główna->Silnik i skrzynia biegów / S32 | S32-U->Silnik gasnie...
Skocz do:  



Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
 
 


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
DAJ Glass (1.0.5) template by Dustin Baccetti
EQ graphic based off of a design from www.freeclipart.nu
Powered by phpBB Š 2001, 2002 phpBB Group